A feel for fabric

Allt vi gör genomför vi med passion och nyfikenhet. En passion för nya material och innovationer. En outsinlig nyfikenhet på färger och mönster. Detta tidlösa förhållningssätt har gjort Lauritzon till vad det är idag: ett hundra år gammalt familjeföretag med en känsla för tyg.

Om oss

Tyger förmedlar våra berättelser. De väcker minnen av bekanta saker, platser och människor. De utgör bakgrunden till kommande meningsfulla stunder. På Lauritzon är vi starkt engagerade i att förmedla berättelser genom tyger – att skapa utrymmen som känns som de liv vi lever.

Här berättar vi vår story, våra värderingar och vem vi är idag.

Vår story

Eftersom vårt familjeföretag har funnits i hundra år har vi djupa rötter. Generation efter generation har fört vidare värdefulla kunskaper, och dessa utgör vår djupa expertis. Detta arv är en grundläggande del av vilka vi är.

Familjen Lauritzon

Lauritzon är ett familjeföretag som idag drivs av den fjärde generationen. Det som gör oss till ett bra team är att vi känner varandra väl. Som familj har vi roligt tillsammans, och har alla en känsla för tyg och skönhet.

lauritzon

Verksamhet

Vi är ett hundra år gammalt skandinaviskt familjeföretag i Helsingfors, och vi grundades i Stockholm i början av 1900-talet. Vi har en lång tradition och expertis inom tyger och inredningsdesign, och idag designar vi vår egen kollektion.

Värderingar

Genom att erbjuda tyger och material som uppfyller våra kriterier för högkvalitet och ansvarstagande hjälper vi våra kunder att fatta ett mer medvetet beslut. Vi står stolt bakom allt vi gör. Läs mer om våra värdegrunder.

Hållbarhet

Hållbarhet är ett viktigt värde i vår verksamhet. Genom att erbjuda tyger och material som uppfyller våra kriterier för beständighet och ansvarstagande hjälper vi våra kunder att fatta ett mer medvetet beslut.

Våra märken

Hos Lauritzon spelar kvalitet, skönhet och funktionalitet alltid en nyckelroll i tygvalet. Våra kollektioner består även av hållbara, vackra, lättskötta och miljövänliga tyger. Ja, det är möjligt att få allt!

Lauritzon picture 1
Lauritzon picture 2