Våra märken

Hos Lauritzon spelar kvalitet, skönhet och funktionalitet alltid en nyckelroll i tygvalet. Våra kollektioner består även av hållbara, vackra, lättskötta och miljövänliga tyger. Ja, det är möjligt att få allt!

Greencare:

För en ren planet och framtid

Lauritzons Greencare-kollektion består av hållbara, vackra och miljövänliga tyger i återvunnet material. Största delen av tygerna i kollektionen är GRS-certifierade (Global Recycled Standard), vilket garanterar att andelen återvunnet material i tyget är minst 20 %. På Lauritzon har vi höjt den lägsta mängden återvunnet material i våra Greencare-tyger till 50 %. Det här är dock ett minimum, då många av våra Greencare-tyger är gjorda i helt återvunnet material, såsom av plastflaskor som samlats in från havet eller av kläder: för möbeltyget i en soffa behövs exempelvis cirka 170 plastflaskor. Hos Lauritzon spelar kvalitet, skönhet och funktionalitet alltid en nyckelroll i tygvalet: därför är Greencare-tygerna allt detta. Läs mer om vårt engagemang för hållbar utveckling här.

Easycare:

Hurra för sorglöshet!

Tygerna i vår Easycare-kollektion är mycket lättskötta, hållbara och vattentvättbara. Tygernas lättskötthet beror på deras struktur; Easycare-tygerna tillverkas av släta fibrer som naturligt avvisar smuts. Det finns inget behov av att behandla tygerna med efterbehandlingskemikalier. Därför är Easycare-tygerna säkra både för människor och miljön. Easycare-kollektionens tyger är Öko-Tex®- och REACH-certifierade.

Easygreen

Greencare- och Easycare -kategorierna utesluter inte varandra. Tyger som uppfyller kriterierna för bägge märkena kallas för Easygreen. Du behöver inte alltid välja!

Contract:

Standardenlig elegans

Hos Lauritzon hittar du ett brett utbud av funktionella tyger som passar för offentliga utrymmen. Alla våra Contract-tyger är brandsäkra och designade för att uppfylla kvalitetskraven för offentliga utrymmen, från vårdmiljöer till sjöfartsindustrin och restauranger. Hos oss hittar du tyger med speciella egenskaper, såsom antimikrobiella och ljusäkta material, samt mjuka naturfibertyger som lämpar sig lika bra för hemmabruk. Vi har delat upp tygerna i vår Contract-kollektion i konstläder, Artificial Leathers; och i tyger: PRO-tygerna. Lauritzon Showroom stöder proffs som designar offentliga utrymmen i tyg- och väggbeklädnadslösningar.