Verksamhet

Vi är ett hundra år gammalt skandinaviskt familjeföretag i Helsingfors, och vi grundades i Stockholm i början av 1900-talet. Vi har en lång tradition och expertis inom tyger och inredningsdesign, och idag designar vi vår egen kollektion.

Design i Helsingfors

I vår Helsingforsbaserade designateljé designar och kurerar vi inredningstextilier och produkter i skandinavisk stil i samarbete med de bästa producenterna i världen. Vi bemästrar konsten att kombinera varp och väft och att ta fram de allra vackraste färgerna i dessa kombinationer som vi kan väva in i kollektioner som samspelar på ett fint sätt. Vi hittar inspiration i naturen, trendprognoser, på mässor och bland människor och stämningar runt omkring oss.

Våra produkter speglar våra värden och vår känsla för färg, kvalitet, design och nya innovationer. Vår kollektion består av stoppnings- och gardintyger för hem och för kontraktsmarknaden, samt av heminredning och accessoarer.

Kundservice

Vår erfarenhet av att kombinera stilar, färger och mönster, och av att skräddarsy inredningstextilprodukter som t.ex. gardiner, kuddar och sängöverkast, sträcker sig långt tillbaka i tiden – och är idag en del av vilka vi är. Vi säljer en stor mängd tyg- och tapetvarumärken av hög kvalitet. Vårt sortiment består av Lauritzons egen kollektion och de varumärken vi företräder, men vi har även en enorm mängd andra exklusiva varumärken som vi skapar inredningar med.

Vi vill hitta unika sätt att förmedla din berättelse genom färg och textur, och vi vägleder dig som konsument mot olika möjligheter för utrymmen och djärvare beslut. Genom inspiration och expertis vägleder vi dig till tyger för alla behov. Vårt uppdrag är att omvandla utrymmen till hem.

Samarbete

Vi har täta samarbeten med många olika segment av inredningsmarknaden, från arkitekter och formgivare samt yrkespersoner som arbetar med nystoppning till konsumentmöbelindustrin. Vi företräder och samarbetar även med ledande exklusiva europeiska varumärken som erbjuder inredningsprodukter för hem samt varumärken som erbjuder brandsäkra tyger, tapeter och mattor för kontraktsmarknaden.

Allt sitter i detaljerna: att veta vad som finns i lager, hur mycket det kostar och dess specifika egenskaper. Detta, i kombination med mångårig erfarenhet av att hantera olika typer av kunder och projekt, är anledningen till att vi vet vad som fungerar för alla tänkbara syften, utrymmen och scenarier. Genom inspiration och expertis hjälper vi dig att hitta tyger för alla användningsområden.