Yritys

Sisustustekstiilieditori Lauritzon´sin perusti vuonna 1911 verhoilijamestari Christian Wilhelm Lauritzon. Uransa Christian Wilhelm aloitti oppipoikana skoonelaisessa verhoomossa Ruotsissa. Koska verhoomon johtaja kohteli oppipoikaansa kaltoin, hän kirjoitti kuninkaalle kirjeen. Paluupostissa verhoomoon saapui hovista viesti, jossa kehotettiin olemaan asiallinen kirjallisesti kyvykästä nuorta miestä kohtaan. Myöhemmin Christian avasi oman liikkeen Tukholmaan ja aloitti liiketoiminnan pian myös Virossa. Lopulta Christian avioitui Suomessa,  perusti perheen ja avasi verhoomon ja huonekaluliikkeen Helsinkiin.

Ajan mittaan liiketoiminta kehittyi. 1920- ja 1930-luvuilla yrityksellä oli omaa huonekalutuotantoa. Vuonna 1959 Lauritzon lanseerasi kokolattiamatot Suomessa. 1970-luvulla Lauritzon teki suuria sisustusprojekteja ristelyaluksiin, laivoihin, hotelleihin ja liiketiloihin.

Sisustuskankaat Lauritzonin valikoimiin otti Christianin Lauritzonin poika Sture 1980-luvulla. Nykyinen kolmannen polven toimitusjohtaja Roland ”Rolle” Lauritzon on kehittänyt yrityksen omaa kangasmallistoa ja brändiä sekä rakentanut nykyisen jälleenmyyntiverkoston ympäri Suomen. Yritys työllistää tällä hetkellä noin 23 ihmistä. Jo neljäs sukupolvi Lauritzoneja – Corinne ja Linus – työskentelee yrityksessä.

Lauritzon on kangaseditori, jonka korkeatasoisten huonekalukankaiden mallisto on laaja ja monipuolinen. Suuri osa malliston kankaista valmistetaan Italiassa. Kankaiden hyvään suunnitteluun ja värien koordinointiin kiinnitetään laadun ohella erityistä huomiota. Yrityksen mallisto suunnitellaan omassa studiossa yhteistyössä eurooppalaisten kangastehtaiden kanssa värityksiä, struktuureita, materiaaliyhdistelmiä ja kuoseja Lauritzonin henkeen sopiviksi muokaten.

Mallisto koostuu kokoelmista jotka on esitelty sivustomme Lauritzon´s kankaat -valikossa. Lauritzonin kokoelmiin on uutuutena koordinoitu myös muita kodin sisustukseen liittyviä tuotteita kuten värikkäitä mohairvillahuopia. Lisäksi Lauritzon edustaa merkittäviä kansainvälisiä sisustusyrityksiä.

Yrityksellä on ollut 1980-luvulta lähtien Helsingin Tehtaankadulla oma kangas- ja tapettimyymälä, jossa myydään Lauritzonin omien kokoelmien ja edustusten lisäksi myös muiden kangas- ja tapettieditoreiden kokoelmia. Myymälästä vastaavat Bodil Lauritzon ja Inger Lauritzon-Kalpala. Liike tarjoaa myös sisustusapua sekä verhosuunnittelua ja -ompelua.

Lauritzonin kankaita myydään sisustus- ja huonekaluliikkeissä ympäri Suomen. Yritys tekee tiivistä yhteistyötä huonekalutehtaiden, verhoilijoden, arkkitehtien ja sisustajien kanssa. Moni suomalainen istuu tietämättään Lauritzonin kankaalla päällystetyllä sohvalla tai nojatuolilla. Lauritzonin mallistoa myydään Suomen lisäksi Baltian maissa sekä Ruotsissa, jossa jälleenmyyjiä ovat muun muassa Svenskt Tenn, NK ja Nordiska Galleriet.