LAURITZON’S

Lauritzon´s on suomalainen vuonna 1911 perustettu perheyritys. Olemme kangaseditori, jolla on laaja ja monipuolinen mallisto korkeatasoisia huonekalukankaita. Oma mallistomme suunnitellaan Suomessa yhteistyössä eurooppalaisten kangastehtaiden kanssa muokaten värityksiä, struktuureita, materiaaliyhdistelmiä ja kuoseja Lauritzonin henkeen sopiviksi. Valitsemme mallistoomme laadukkaita sisustuskankaita, joiden ominaisuudet on tarkoin tutkittu. Suuri osa mallistomme kankaista valmistetaan Italiassa. Laadun ohella kiinnitämme erityistä huomiota kankaiden hyvään suunnitteluun ja värien koordinointiin.

Lauritzonin oman Shopin ja Showroomin lisäksi Lauritzonin kankaita myydään hyvin varustelluissa sisustus- ja huonekaluliikkeissä ympäri Suomen. Teemme tiivistä yhteistyötä huonekalutehtaiden, verhoilijoden, arkkitehtien ja sisustajien kanssa. Moni suomalainen istuukin tietämättään Lauritzonin kankaalla päällystetyllä sohvalla tai nojatuolilla.

Lauritzonin mallistoa myydään Suomen lisäksi Baltian maissa ja Ruotsissa, jossa jälleenmyyjiä ovat muun muassa Svenskt Tenn, NK ja Nordiska Galleriet.

Rolle lempipuuhassaan -suunnittelemassa uusia kangasmalleja
Rolle lempipuuhassaan -suunnittelemassa uusia kangasmalleja
Lauritzonin upeilla sinisävyisillä kankailla päällystettyjä tyynyjä
Lauritzonin upeilla sinisävyisillä kankailla päällystettyjä tyynyjä

YRITYKSEN HISTORIA

Lauritzon´sin perusti vuonna 1911 verhoilijamestari Christian Wilhelm Lauritzon. Uransa Christian Wilhelm aloitti oppipoikana skoonelaisessa verhoomossa Ruotsissa. Koska verhoomon johtaja kohteli oppipoikaansa kaltoin, hän kirjoitti kuninkaalle kirjeen. Paluupostissa verhoomoon saapui hovista viesti, jossa kehotettiin olemaan asiallinen kirjallisesti kyvykästä nuorta miestä kohtaan. Myöhemmin Christian avasi oman liikkeen Tukholmaan ja aloitti liiketoiminnan pian myös Virossa. Lopulta Christian avioitui Suomessa, perusti perheen ja avasi verhoomon ja huonekaluliikkeen Helsinkiin.

Ajan mittaan liiketoiminta kehittyi. 1920- ja 1930-luvuilla yrityksellä oli omaa huonekalutuotantoa. Vuonna 1959 Lauritzon lanseerasi kokolattiamatot Suomessa. 1970-luvulla Lauritzon teki suuria sisustusprojekteja ristelyaluksiin, laivoihin, hotelleihin ja liiketiloihin.

Sisustuskankaat Lauritzonin valikoimiin otti Christian Lauritzonin poika Sture 1980-luvulla. Nykyinen kolmannen polven toimitusjohtaja Roland ”Rolle” Lauritzon on kehittänyt yrityksen omaa kangasmallistoa ja brändiä, sekä rakentanut nykyisen jälleenmyyntiverkoston ympäri Suomen. Yritys työllistää tällä hetkellä noin 25 henkilöä. Jo neljäs sukupolvi Lauritzoneja – Corinne ja Linus – työskentelevät yrityksessä.