Villkor

ALLMÄNNA VILLKOR

Dessa villkor gäller när du gör en beställning från Lauritzon via vår hemsida www.lauritzon.fi. Genom att besöka sidan och göra beställningar i vår webbutik accepterar och förbinder sig kunden att följa dessa villkor.

Du måste vara minst 18 år och ha en permanent leveransadress inom nätbutikens leveransområde för att kunna göra en beställning. Till exempel räknas postboxadresser, hotell och andra liknande tillfälliga adresser inte som permanenta adresser.

Lauritzon behandlar kunders personuppgifter enligt beskrivningen i Lauritzons Integritetspolicy.

 

AVTALSPART

E-handelsprodukter säljs av Oy S.W. Lauritzon & Co Ab. Våra kontaktuppgifter är:

Oy S.W. Lauritzon & Co Ab (företagsnummer 0104257-9)

Adress: Orrmossegränden 6, 00700 Helsingfors, Finland

E-post: [email protected]

Telefon: +358 9 7771800

 

PRISER OCH MOMS

Produktpriser ges i samband med produktpresentationerna. Priserna på produkterna inkluderar 24% moms, både i Finland och inom EU. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser och frakt.

 

BESTÄLLNINGAR

Produktbeställningarna görs på websidan www.lauritzon.fi.

Du kommer att få ett beställnings kvitto efter att du har slutfört din beställning, som anger de beställda produkterna, priset på beställningen samt fraktkostnaden. När vi har behandlat din beställning kommer den att bekräftas via e-post där även beräknat leveransdatum anges.

Har du valt att paketet levereras till ett utlämningsställe, kommer det att levereras till det närmaste möjliga utlämningsstället. Du kommer att få ett leveransmeddelande via e-post så snart paketet har skickats. Aviseringen ger dig ett spårningsnummer och leveransdetaljer, bland annat information om utlämningsplats.

För att få ett beställnings kvitto, orderbekräftelse och leveransmeddelande måste du ange en giltige-postadress vid beställning.

Kunden förbinder sig att godkänna leveransvillkoren för varje beställning.

 

BETALNINGSVILLKOR  

Vi använder Klarnas och Paytrails tjänster för våra webshopbetalningar.

KLARNA
Genom att använda Klarna godkänner du villkoren för Klarna AB (556737-0431), Sveavägen 46, 11134 Stockholm. Om du har frågor angående betalningen, vänligen kontakta Klarnas kundtjänst direkt.

Vi erbjuder följande Klarna betalningsmetoder:

Betala omedelbart
Du kan välja att antingen betala med kort eller med banköverföring.

Betala senare
Du betalar först efter att du mottagit leveransen.

Dela upp
Betalningen kan delas i upp till 6 månader.

Läs mer om Klarnas betaltjänst på www.klarna.com

PAYTRAIL
Som betalningsförmedlingstjänst och betaltjänstleverantör fungerar Paytrail Oyj (2122839-7) i samarbete med finska banker och kreditinstitut. Paytrail Oyj visas som mottagare av betalningen på kontoutdraget eller kortfakturan och vidarebefordrar betalningen till handlaren. Paytrail Oyj har ett verksamhetstillstånd för betalningsinstitut. Vid reklamationer ber vi dig först kontakta produktens leverantör.

Paytrail Oyj
FO-nummer: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä

www.paytrail.com

 

LEVERANS 

Leveransområden

Vi säljer produkter till konsumenter och företag i Finland, Sverige, Danmark, Belgien, Nederländerna, Österrike, Tjeckien, Frankrike, Tyskland, Grekland, Irland, Italien, Polen, Portugal och Spanien.

Vi levererar inte till Åland för tillfället.

Kontakta vår kundtjänst om du bor utanför detta område och vill köpa en produkt.

Leveranstider 

Vi strävar efter att behandla alla beställningar inom 1–2 dagar efter mottagandet av beställningen och leverera den till kunden via Posti (i Finalnd) eller PostNord (i alla EU länder). Kampanjer, helger och helgdagar kan påverka leveranstiderna. Observera att vissa produkter kan ha en skild leveranstidtabell som kan vara längre än den tidigare nämnda leveranstiden. Om så är fallet nämns detta specifikt för produkten i fråga.

Leveranskostnader 

Leveransmetoderna och tjänsterna kommer att uppdateras automatiskt enligt leveransadressen. Priset för den valda leveranstjänsten läggs till priset för beställningen. Beställningar över 150 € skickas utan kostnad.

Levereringsmetoder

Finland

Beställningar inom Finland levereras av Posti och PostNord. Fraktkostnaderna är:

Posti Paketpunkt 6,90€

Posti hemleverans 14,90€

PostNord Mypack 6,90€

PostNordHemleverans 8,90€

Andra EU-länder (Sverige, Danmark, Belgien, Nederländerna, Österrike, Tjeckien, Frankrike, Tyskland, Grekland, Irland, Italien Polen, Portugal och Spanien)

Beställningar i EU-länder levereras av Postnord. Fraktkostnaderna är:

PostNord Mypack EU 11,90

PostNord hemleverans EU 14,90€

Vi kommer snart även att lägga till DHL som fraktsätt. 

 

RETURER OCH REKLAMATIONER 

Kunden har 14 dagars bytes- och returrätt i enlighet med finska konsumentskyddslagen. Om ni vill byta en produkt måste ni returnera den oanvända produkten i originalskick till Lauritzon och göra en ny beställning i nätbutiken.

När produkten har returnerats enligt instruktionerna återbetalar vi hela köpesumman, exlusive beställningens fraktkostnad. Returer är kostnadsfria.

Att inte hämta ut paketet räcker inte för att häva köpet. Om paketet inte hämtas ut och logistikföretaget returnerar det till avsändningsstället, debiterar vi en returavgift på 10€

Se detaljerade instruktioner för returer på vår separata sida.

 

REKLAMATIONER

Vid reklamationer, vänligen kontakta oss på [email protected]

 

KONTAKTA OSS

Du kan kontakta vår kundtjänst via e-post via [email protected] eller telefon +358 9 777 1800. Vi har öppet måndag till fredag mellan 8.00 och 16.00. EET.

 

ÖVRIGT 

Vi förbehåller oss rätten att ändra våra leveransvillkor. Kunden ansvarar själv för att bekanta sig med de gällande leveransvillkoren innan beställning.

 

LAG 

Detta avtal är uppgjort i enlighet med finsk lag.