A feel
for fabric – Lauritzon 111-år

Author Lauritzon

I år har det gått 111-år sedan Christian Wilhelm Lauritzon kom från Sverige till Finland och öppnade sin första butik i Helsingfors. Det tog inte lång tid för verksamheten att börja växa och sedan dess har generation efter generation av Lauritzon känt en brinnande passion för familjeföretaget.

Sedan start har Lauritzon fortsatt att växa och utvecklas. Företaget, som specialiserat sig på möbeltyg, är känt för sin eleganta men lekfulla stil. Om man tar en närmare titt på Lauritzons historia och stil är det uppenbart att man inte varit rädd att följa sitt eget hjärta. Är detta kanske hemligheten bakom Lauritzons långa historia?

familjeföretag

”Det kan vara så att sanningen ligger där. Varje generation har tagit med sin egen vision till företaget. Mina systrar, Bodil och Inger, har utvecklat och omsorgsfullt tagit hand om vår butik för kunderna genom åren, medan min dotter Corinne, som är vår marknadsföringsdirektör, och min son Linus, som är vår försäljningsdirektör, hämtar in de nya generationernas visioner i företaget säger VD Roland “Rolle” Lauritzon.

Den synligaste delen av denna vision är det förnyade varumärket som lanseras under jubileumsåret, vilket inkluderar bytet av varumärkets namn från Lauritzon’s till Lauritzon. Men att förnya företaget är inte heller något som Rolle är helt obekant med. Till exempel växte Ateljé Lauritzon fram från hans initiativ år 2000.

”Ateljén är kärnan för vårt kreativa arbete. Färgerna som vi utarbetar och koordinerar är Skandinaviska i stil, men är även mycket omtyckta utanför Skandinavien. Vi förhåller oss till möbeltygerna som vi designar som konst, eftersom vi bara skapar tyger som vi själva tror på”, säger Corinne.

”Och förutom det visuella måste möbeltyg även vara praktiska och hållbara. Vi är oerhört stolta över våra Easycare-, Greencare- och Contract-kollektioner”, tillägger Linus.

Kollektionerna som består av slitstarka och hållbara möbeltyger säger mycket om det tankesätt och de värderingar som kännetecknar och finns i företaget – fokus ligger på framtiden och framtida generationer. Men kan en så här omfattande historia skapa press att göra saker på ett visst sätt?

“Vår långa historia har aldrig begränsat oss. Tvärtom, har det varit en ständig källa till nyfikenhet och passion. Kanske just dessa två faktorer har spelat en nyckelroll i det faktum att våra kunder har litat på vår expertis inom möbeltyger i över ett sekel”, sammanfattar Rolle.

Ateljé Lauritzon finns på Orrmossegränden 6 i Helsingfors.

Uncategorized