Spradling® hoito

Spradling® –tuotteet ovat käsitelty Permablok3® tai Permaguard® –suojilla, jotka suojaavat vinyyliä tahroilta, hankaukselta ja bakteereilta. Lue seuraavat ohjeet ja suositukset vinyylikankaan parhaalle mahdolliselle hoidolle. 

Säännöllinen ylläpito takaa sen, että materiaali pysyy kauniina ja puhtaana. Tahrat ja roiskeet tulee puhdistaa heti värjäytymien estämiseksi. Käytä puhdistamiseen joko mietoa saippuaa ja vettä tai Spradlingin hyväksymää puhdistusainetta (kts. alla oleva taulukko). Vahvat puhdistusaineet voivat aiheuttaa materiaalille vahinkoa ja lyhentää sen käyttöikää. Materiaalille sopimattomien puhdistusaineiden käyttö sekä muista tekstiileistä johtuva värjäytyminen ovat käyttäjän vastuulla. 

Päivittäinen puhdistus

 

1. Puhdista koko pinta käyttäen mietoa saippuaa ja vettä suhteessa 1:1. Älä käytä saippuaa tai puhdistusainetta, jossa on alkoholia, ketoneja, ksyleenejä, asetaatteja tai liuottimia. 

2. Poista ylimääräinen puhdistusliuos valkoisella, puhtaalla ja kostealla liinalla. 

3. Kuivaa pinta painaen, älä hangaten. 

Vaikeampien tahrojen puhdistus

 

Kahvin, mehun, punaviinin, kastikkeiden, suklaan, rasvan, väriliidun tai aurinkorasvan puhdistus:

Puhdista mahdollinen ylimääräinen neste kostealla liinalla. Puhdista sen jälkeen itse tahra miedolla saippualla ja vedellä, sekoitussuhde 1:1. Huuhtele vedellä ja kuivaa painellen. 

 

Kosmetiikan puhdistus:

Puhdista tahra miedolla saippualla. Pyyhi puhtaalla, valkoisella liinalla tai pehmeällä harjalla. Huuhtele vedellä ja kuivaa painellen. 

 

 Veren, virtsan tai ulosteen puhdistus:

Käytä tahran poistamiseen isopropyylialkoholin ja veden sekoitusta suhteessa 1:10. Huuhtele kauttaaltaan vedellä ja kuivaa painellen. 

Puhdistamisessa käytä valkoista, pehmeää puuvillaliinaa, joka on kasteltu käytetyllä puhdistusaineella. Hiero tahraa kymmenen kertaa, painele kuivaksi ja tarkista. Älä käytä teräksisiä harjoja tai hankaussieniä, ne aiheuttavat peruuttamatonta vahinkoa vinyylikankaalle. 

 Puhdistuksen jälkeen huuhtele alue vedellä ja kuivaa painellen puhtaalla liinalla. Jos pesuainetta ei huuhdella materiaalista huolellisesti, pesuaineen kemikaalijäämät voivat aiheuttaa vinyylikankaan värien tai pinnoitteen vaurioitumista ennenaikaisesti. 

Desinfiointi: 

Desinfioinnin tai pesuaineiden käytön jälkeen huuhtele alue vedellä ja kuivaa painellen puhtaalla liinalla. Katso alla oleva taulukko Spradlingin hyväksymistä desinfiointi- ja puhdistusaineista.