Aikajana

Lauritzonin tarina on jo yli sata vuotta pitkä. Perheyrityksessä tieto on kulkenut sukupolvelta toiselle, ja toiminta kehittynyt vuosien saatossa vastaamaan aikaan ja asiakkaiden tarpeisiin. Suhtaudumme kankaisiin uteliaasti ja intohimoisesti ja meillä on loputon palo värejä ja uusia materiaaleja kohtaan.

1896

Christian Wilhelm aloitti oppipoikana skoonelaisessa verhoomossa Ruotsissa. Koska verhoomon johtaja kohteli oppipoikaansa kaltoin, hän kirjoitti kuninkaalle kirjeen. Paluupostissa verhoomoon saapui hovista viesti, jossa kehotettiin olemaan asiallinen kirjallisesti kyvykästä nuorta miestä kohtaan.

Christian Wilhelm Lauritzon perustaa yrityksen. Ensimmäinen liike on Drottninggatanilla Tukholmassa. Yksitoista vuotta myöhemmin, 1911, Lauritzon avaa liikkeen Helsingissä.

1900

1960

C.W. Lauritzonin poika Sture Lauritzon lanseeraa Suomessa kokolattiamatot. Laivat, hotellit ja myymälät ovat tärkeä osa asiakaskuntaa.

Sture tuntee paljon kangastukkuliikkeitä Tukholmassa ja alkaa tuomaan kankaita markkinoille, joita verhoilijat ostavat Lauritzonilta. Sture jatkaa myös isänsä verhoilijaverstaan kehittämistä.

1970

1978

Sturen poika Rolle Lauritzon perustaa kankaanleikkuupisteen Lauritzon’sin tiloihin Tehtaankadulle. Asiakkaat ottavat sen vastaan innokkaasti, ja kangasmyynti jatkaa nousuaan. Rolle aloittaa kattavan jälleenmyynti- ja asiakasverkoston kerryttämisen ympäri Suomea ja Ruotsia.

Lauritzon’s Shop avataan Helsinkiin, osoitteeseen Tehtaankatu 24. Myymälästä tulee tunnettu asiakaspalvelun ja ammattitaidon ansiosta. Lauritzon’s Shop on Sturen kahden tyttären, Bodil Lauritzonin ja Inger Lauritzon-Kalpalan elämäntyö. Valikoimassa on entistä enemmän kankaita ja tapettimyynti alkaa.

1982

1987

Rolle ostaa 20 rullaa Alcantaraa® kysymättä lupaa Sturelta – näin suuri investointi aiheuttaa kärhämän isän ja pojan välille. Niin siinä kuitenkin käy, että Alcantara® myydään loppuun hyvin nopeasti.

Lauritzon’s Ateljé syntyy. Rolle alkaa kokeilemaan lankojen ja loimien eri nostojen vaikutusta kankaan ulkonäköön, ja kehittää ainutlaatuisia värejä ja designeja. Lauritzon alkaa valmistamaan omia kuosejaan, joita suunnittelee muun muassa professori Maarit Salolainen ja tekstiilisuunnittelija Maija Fagerlund.

2000

2006

Lauritzon’s internetsivusto julkaistaan. Sivustolla ovat kaikki Lauritzon’sin kankaat valokuvattuina ja kuvailtuina teknisine tietoineen.

Linus Lauritzon, kuten hänen isänsä häntä ennen, alkaa kiertämään Suomea ja Ruotsia tavaten verhoilijoita ja jälleenmyyjiä. Muutama vuosi myöhemmin, sisko Corinne Lauritzon aloittaa työskentelyn Lauritzon Ateljéssa isänsä rinnalla.

2008

2015

Lauritzon’s lanseeraa easycare-merkin auttaen asiakkaita kauniin ja helppohoitoisen verhoilukankaan valinnassa. Muutama vuosi myöhemmin Lauritzon lanseeraa greencare-merkin, jonka painopiste on kestävässä kehityksessä.

Lauritzon’sista tulee Lauritzon. Juhlistamme 111-vuotista tarinaamme uudella brändi-ilmeellä. Teerisuonkuja 6 on uudistettu ja tilat Ateljélle ja Lauritzon Showroom jälleenmyyjille avattu.

2022