Färg no. 11

Alpaca

Alpaca-tyget är ett lyxigt sammetsaktigt inredningstyg av ull. Alpacan lever i de syd-amerikanska Anderna i mycket karga förhållanden.

Bredd: 140 cm
Vikt: 535 g/m2
Slitstyrka: 70000 Martindale
Pilling: Ingen noppning
ljusäkhet: Mycket bra 4-5 /8
Brandklass: EN 1021-part1+2, (SL1)
Komposition: 60% WP, 27% WV, 13% PA
Design: Studio Lauritzon´s

Tvättråd

Strykning på tygets avigsida.

Artikelnr: 239. Kategorier: , .

Produktbeskrivning

Alpaca-tyget är ett lyxigt sammetsaktigt inredningstyg av ull. Alpacan lever i de syd-amerikanska Anderna i mycket karga förhållanden. Alpacan har anpassat sig till dessa förhållanden genom att ha en mjuk och tjock päls som skyddar mot köld, fukt och solljus. Alpacans ull är lång, t.o.m. upp till 20-35 cm.

Alpaca ullen finns i 22 naturfärger, från svart till vitt och gråa och beige toner där emellan. Den breda färgskalan av naturliga färger minskar behovet av färgning, vilket gör att användningen av kemikaliet även minskar. Som behandlad är Alpaca-fibern elastisk, mjuk och många gånger hållbarare än fårull.

Detta högklassiga ulltyg är varken strävt eller innehåller lanolin vilket fårull gör. Detta gör att Alpaca-tyget även passar för flera allergiker.

Lauritzon´s lyxigt mjuka Alpaca-kvalitet passar utmärkt både inom den offentliga miljön och hemmiljön. Tyget är brandsäkert (SL1) och slitstyrkan är 70 000 Martindale.

Färgalternativ